KAJAK - WEDSTRIJDEN PRAKTISCH
     
     
     
     
     
JEUGD
RECREANTEN
TRAININGEN
TRAINERS
WEDSTRIJDEN PRAKTISCH
WEDSTRIJDEN KALENDER
  GKV team K4 op weg naar Belgisch goud!

De Geelse Kajakvaarders nemen deel aan nationale & zelfs internationale wedstrijden. Meestal betreft het wedstrijden op zaterdag en zondag, zodat ter plaatse overnacht wordt in een tent. Af en toe kan een wedstrijdverplaatsing meerdere dagen in beslag nemen, maar natuurlijk wordt deze optie alleen betekent wanneer geen van de vaarders hierdoor school zou missen.

Vaarders zijn zelf verantwoordelijk voor het laden van het materiaal, gewoonlijk wordt dit op donderdag avond gedaan. Vertrek naar de wedstrijdplaats is op vrijdag. Vervoer wordt door de club verzorgd, alsook eten, eetstek & -materiaal. Er wordt ter plaatse gekookt, zij het door de vaarders zelf, zij het door meegereisde 'kook'ouders.

Inschrijvingsgelden voor de wedstrijd worden door de club voor de deelnemende vaarders betaald, dus deelnemen is gratis. Vervoer en eten worden wel in rekening gebracht, maar de club gaat hier eerder uit van een nulkost-operatie dan van het maken van winst.

Hoe worden de kosten berekend?
Tweemaal per jaar (na de voorjaarswedstrijden en na de najaarswedstrijden) wordt er een afrekening gemaakt (per trimester of semester). De kosten worden per email opgestuurd naar de vaarders met de vraag zo snel mogelijk te betalen.

 1. Vervoerskosten
  • Iedere vaarder betaalt € 0.053/km vervoerskosten.
  • Iedere supporter die niet met eigen vervoer rijdt betaalt € 0.053/km vervoerskosten.
  • Ieder ander betaalt geen vervoerskosten, ook niet de chauffeur die speciaal gevraagd wordt om met de kajakbus annex aanhangwagen te rijden of een eventueel speciaal meegereisde kok.
 2. Vervoersonkosten (vergoeding auto's)
  • Iedere auto die de reis meemaakt krijgt per vaarder of supporter (vreemd aan de auto) die in de auto zit € 0.04/km.
  • Een auto die de aanhangwagen trekt krijgt: voor de grote remork € 0.20/km, voor de kleine remork € 0.12/km.
  • Op voorwaarde dat er geen plaats meer is op de GKV-aanhangwagen(s) krijgt men € 0.013/km per boot als die meegebracht wordt met de auto.
 3. Bijdrage maaltijden (dranken inbegrepen)
  • Een ontbijt kost € 3.00
  • Een middagmaal kost € 4.00
  • Een avondmaal kost € 7.00
  • Begeleiders en kookouders betalen niet voor de maaltijden (GKV wedstrijdverantwoordelijke bepaalt wie wordt vrijgesteld van bijdrage).

Iedere atleet die een licentie wenst, moet de disciplines doorgeven voor 1 februari. (vlakwater, rivier, slalom, ...) Alles wat je moet weten over de wedstrijden kan je ook vinden op Need To Know - Wedstrijden | Nieuws Peddelsport.vlaanderen

Elk jaar voor de start van het wedstrijdseizoen (in de maand februari) wordt er een ouder-info vergadering georganiseerd. Hier wordt de kalender van het hele jaar overlopen en de afspraken nog eens verduidelijkt.

Informatie wedstrijdverantwoordelijke: Joris Bockx